nasveti

NASVETI

Podjetje Azur 7 ima lastno proizvodnjo kamna z blagovno znamko AZUR 7. Za izdelavo kamna že 15 let uporabljamo najkvalitetnejše materijale iz Slovenije in 5% iz tujih trgov. Kamen Azur 7 je sestavljen iz 85 % naravnega kalcita ( ki ga najdemo v barvah, gradbenih lepilih, zaključnih fasadnih slojih, izravnalnih masah,...) , katerega trajno impregniramo z naravnim akrilom ( pleksi steklo ).

ZAKAJ OKENSKA POLICA?

Polica pri oknu ščiti notranjost zgradbe pred vdorom vode, kot zaščita fasade pred umazanijo, plini, prahom, ki se nato namesto na fasado nalagajo na zunanjo okensko polico, ki jo preprosto očistimo z mokro krpo. Na zunanje in notranje police lahko postavimo marsikaj, predvsem pa cvetlične lonce, dekoracijo,…

Na tržišču so na voljo lesene,plastične PVC,kamnite, umetne mase in kovinske okenske police. Okenske police so na zunanji ali notranji strani okna. Nekateri materiali so primerni za vgradnjo, tako v prostoru kot zunaj njega, nekatere je smiselno uporabiti le kot notranjo polico.

ZAMENJAVA OKENSKIH POLIC

Zelo pomembno je, da se stranka že ob izmerah za nova okna odloči, ali bo imela tudi nove police oziroma bo obdržala stare. Ko so okna brezhibna in ob obnovi ometov ali fasade zamenjate samo police. V tem primeru se stare preprosto odstranijo in zamenjajo z novimi. Dobro je, da zunanje polico vgradimo pod okno in zatesnimo stik med oknom in polico. Ravno zaradi nepravilne montaže zunanjih polic pogosto pride do vdora vode v zid in posledično do poškodb fasade.

K dobro izoliranem oknu in dobro izolirani fasadi potrebna tudi izolativna okenska polica, saj imamo sicer tudi toplotne izgube. Najbolj izolativne police so AZUR 7, najmanj pa police iz aluminija in pločevine.

Iz naše skrinje nasvetov
Kadar se odločate za nakup;

- Izberite okenske police, ki se z obliko in barvo ujemajo z okni, preverite kvaliteto materiala ( vpojnost vode, oksidacija kamna na zunanje vplive,...) izvor, sestava, trdnost, A- TEST in garancijo z življenjsko dobo.

- Pri zunanjih policah material ne sme vpijati več kot 0,5 % vode, biti mora odporen za vse vremenske razmere, mraz, UV-žarke, sol ...

PARAPETNE POLICE (OGRAJE)


Za ograjo je predvidena obojestransko obdelana. AZUR 7 kamen se proizvaja v standardnih širinah in dolžinah.

DEBELINA 2 CM
Standardne širine; 15, 18, 20, 25, 30, 36, 40, 45, 50, 60cm x 297 cm
DEBELINA 3 CM Standardne širine; 15, 18, 20, 25, 30, 36 cm x 297 cm

PRIPOROČAM, DA POLICE ZA OGRAJO NISO DALJŠE OD 200 CM Za ograje nestandardnih oblik je potrebna šablona.

NASVET:
Na zid položimo karton . Pisalo naslonimo na zid in po spodnjem delu kartona zarišemo zid
( obe strani ). Na koncu ograje, kjer je prehod priporočamo obdelavo še tretje strani.

Vse pravice pridržane Azur 7 d.o.o. | Izdelava spletnih strani: COMMA